Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Galériák

Intézményünk

Hétköznapjaink

Így ünnepeltük a Nemzeti Összetartozás Napját. 

A nemzeti összetartozás napja alkalmából három fő nagycsoportos fiú képviselte óvodánkat a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvodában megrendezett vetélkedőn.

A gyermaknapi sportdélutánon egy vidám zenés-táncos gimnasztikával melegítettünk be a különböző sportjátékokhoz. A feladatot teljesítő gyerekek ajándék lufit kaptak, végül pedig a tombola húzáson izgatottan vártuk a nyerteseket. Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik tombola nyeremények felajánlásával támogatták az eseményt! Almamelléki Erdei Vasút, Balatoni Madártkert – Kereki, Centrum fagyizó – Kaposvár Ady Endre utca, Csodák Palotája – Budapest, Delikates – Zöldség-gyümölcs, Duna-Dráva Nemzeti Park – Mohács, Fekete István Látogatóközpont - Deseda, Gesztenyéző Kaposvár, Katica-tanya, Lénia papírbolt - Kaposvár, Liliput Kisvonat - Balatonfüred, Paradiso Pizza - Kaposvár, Rácz Tanya – Orfű, Takács Amarilla Táncstúdió, Tamási Dám Pont – Ökoturisztikai Látogatóközpont, Varázspadlás, Mackómúzeum - Pécs, Vidrapark – Lábod

Névadónk, Fésűs Éva néni születésnapjának évfordulója alkalmából idén is ünnepi keretek között koszorúztuk meg az óvoda épület előtt álló szobrot.  Az ünnepi hangulatot a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola dobosai tették még hangulatosabbá! A koszorúzást követően az óvónénik mesejátékával folytatódott a nap.  A mese címe: Fésűs Éva - A szívtelen csiga

A mai napon az édes kis Lola kutyus volt a vendégünk a Tratnyek Dogsport kutyaiskolától! 

A gyermekhét első napján Lóki György solymász és madarai kápráztattak el bennünket egy nagyszerű bemutatóval. Sok érdekes információval gazdagodtunk a madarakról, a végén pedig Tamást (a baglyot) is megsimogathatták a gyerekek. 

Pünkösd az oviban! Az iskolába készülő nagycsoportosok pünkösdi versenyjátékokban mérkőzhettek meg egymással. A versenyjátékok végén az eredmények tükrében megválasztottuk a pünkösdi királyt és királynőt, amelyet egy vidám táncos mulatság követett!

Az idei nevelési évben indult a nagyi torna program, ahol a nagyszülők együtt mozoghattak a kis unokáikkal. Voltak állandó résztvevőink, és olyanok is, akik bekukkantottak egy-egy alkalomra.A foglalkozások vidám hangulatban teltek, ahol előkerültek a színes tornaeszközök és az Így tedd rá! eszközei is. 

Óvodánk idén is képviselte magát a MATE által szervezett karrier napon!Továbbra is fontosnak tartjuk a Kaposvári Campussal való szoros együttműködést, a hallgatók fogadását, képzését.

Játékos gyógytestnevelés a prevenció tükrében, a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szervezésében.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából huszárok látogattak el hozzánk. 

Farsang napján tréfás ügyességi játékokkal és egy közös jelmezes felvonulással búcsúztattuk a telet. Másnap pedig a KisTuli Együttes látogatott el hozzánk, akik vidám hangulatú interaktív zenei műsorral kedveskedtek a gyerekeknek.  

Ovigalériánkat Takács Ilona amigurumi készítő gyönyörű alkotásaival nyitottuk meg az idén. Medvenap alkalmából pedig óvodapedagógusaink névadónk, Fésűs Éva: "Jó éjt bocsok !"című mesejátékával kedveskedtek óvodásainknak. 

Karácsonyi ünnepség és egy különleges közös karácsonyfa díszítés az Így tedd rá! eszközeivel.

A várva várt nagy napon óvodánkba is eljött a Mikulás, akinek érkezését a jeles naphoz illő havazás tette a gyerekek számára még varázslatosabbá. A Mikulás érkezése előtt a Munkácsy Mihály Gimnázium diákjai adtak elő egy vidám műsort.

Márton napja alkalmából libalakomára invitáltuk óvodásainkat és családjaikat. Lakoma után közösen indultunk a gyerekek által készített lámpásokkal a Kossuth térre, ahol libás játékokat játszottunk.

Mézkóstoló az óvodában. A gyerekek rövid ismertetőt hallhattak a méhek életéről, megtekinthették a kaptárból kiemelt lépet. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület jóvoltából többféle mézet is kóstolhattak ovisaink. 

A népi játék napja alkalmából egy közös játék után minden csoport udvarrészén további népi játékokkal ismerkedhettek a gyerekek.Az eseményen vendégünk volt Dér Tamás, Kaposvár város alpolgármestere, aki átadta óvodánknak a 150 éves városunk zászlóját.

Három kismalac mesejáték az óvónénik előadásában a népmese napja alkalmából

Mihály napi vásár az oviban sok portékával, tánccal, vidámsággal...

Szeretettel gratulálunk nyugdíjba vonuló óvodavezetőnknek, Dr. Gyeneseiné Kaszás Hajnalkának, aki a Városi Tanévnyitó ünnepségen Polgármester Úrtól dicsérő oklevelet vehetett át, valamint Kaposvár 150 éves évfordulója alkalmából jubileumi emlékérmet kapott a gyermekek nevelése, oktatása érdekében végzett kiemelkedő színvonalú, eredményes pedagógiai munkájáért.

Ribizli bohóc zenés, verses műsorán vettünk részt a Takáts Gyula Könyvtárban

Nyári élet az oviban

Pünkösdi király és királyné választás! Ballagó nagycsoportosaink sportjátékokban küzdöttek meg a pünkösdi király és királyné címért

Vidám gyereknapi sportdélután zenés bemelegítővel, sportfeladatokkal és tombolasorsolással!!!

A mai nap (2023.05.24.) meglepetése a Kuttyomfitty Társulat meseelőadása volt közös játékkal és nagyon jó hangulattal!!

Óvodánk névadója, Fésűs Éva néni 97. születésnapja alkalmából megkoszorúztuk Éva néni szobrát, majd a Taszári Fésűs Éva Általános Iskola diákjainak előadásában tekintettük meg az írónő egyik híres művét, a Csupafül című mesét. Végül egy vidám táncházra invitáltuk vendégeinket.

2023.03.17-én óvodánk nagycsoportosai a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium által rendezett “Tavaszi ovi-váltó” játékos vetélkedőjén vettek részt, és 3. helyezést értek el.

 TAVASZI GALÉRIA MEGNYITÓ   Vendégünk volt a művésznő, Máté Petra, és táncosai, akik egy szuper táncos műsorral is készültek.

Farsang van, farsang van....

Gyertyaszentelő napján - azaz a Maci napon - az óvónénik a "Két kicsi bocs meg a róka" című mesejátékkal lepték meg a gyerekeket

 A hét elején megnyílt óvodánk folyosóján a maci kiállítás, amelyre minden csoportból érkeztek mackók. Találkozhatunk többek között hintázó macival, kávézó macikkal, suszter macival, sarkvidéki macikkal, macicsaláddal.

Hozzánk is megérkezett a várva-várt MIKULÁS!!!! De még mielőtt ideért, az óvónénik is készültek egy kis meglepetés mesejátékkal!

Óvodánk galériáját jelenleg a natúrmontázs-készítő Fogarasi Éva képei díszítik.A mai galériamegnyitón maga a Művésznő is vendégünk volt, a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola diákjai és oktatói pedig igazi ünnepi hangulatot varázsoltak az eseménynek! 

A menhelyi állatok számára gyűjtést szerveztünk. Az összegyűjtött állateledeleket a mai napon a gyerekekkel közösen vittük el a Kutyatár Pontba!Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, akik a gyűjtésben részt vettek és ezzel segítettek a menhelyi állatoknak!!!  

"Tök jó nap!" rengeteg tökös finomsággal, Így tedd rá táncházzal, tökös ügyességi játékokkal és sok-sok vidám pillanattal!! 

Mihály napi vásár volt az oviban...!!A vásár a nagycsoportosok táncos műsorával vette kezdetét, ami után következett a vásári forgatag!! 

Aprók Kupáján járt óvodánk Ovifoci csapata

Az új kenyér ünnepére kenyeret sütöttek a szorgos kis kezek

A Hangoló zenés színház előadását tekintettük meg a Takáts Gyula Könyvtárban

Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet...

Ki játszik ilyet?

Nyári élet az oviban

Óvodánk nagycsoportosaival részt vettünk a Jókai liget átadásán

Nyári élet

Szöveg, oldal címe

Szöveg, oldal címe

Gyermeknapi kavalkád az oviban sportjátékokkal, tombolahúzással, táncházzal és sok-sok vidámsággal!!

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Prevenciós és Egészségfejlesztési Irodából Petra néni látogatott el óvodánkba, aki az egészséges táplálkozásról beszélgetett a gyerekekkel.

A Gyermekhét a „Tulipános tó” című bábelőadással indult a Helytelenek Társulat előadásában.     

Bozsik tornán jártunk 

"Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni." - Szakmai konferencia

"Érzelmi intelligencia fejlesztése az óvodai tevékenységek során" - Gyakorlati bemutatók Kaposvár óvodáiban

„PAJKOS NAPSUGÁR…” Fésűs Éva mesemondó találkozó a Takáts Gyula Könyvtárban

"Mi készítettük" Kiállítás

A közeledő Nemzeti Ünnep alkalmából igazi huszár bácsi látogatott el hozzánk!! 

Karácsony az óvodában

Márton nap

Névadó ünnepség

Mihály nap